Informace o táboře 2019 – Indiana Jones

Termín: 29.06.2019 – 13.07.2019
Rok 2019 byl ve znamení Indiana Jones a záhady ztraceného deníku.
Píše se rok 1912 a týmu archeologů se podařilo najít stopy, které by mohly vést k nalezení prastarého osídlení a tím pádem i k objevení vzácných artefaktů a pokladů. V současné chvíli v laboratořích probíhá nudný výzkum všech získaných stop. Tým ale hlásí ohromný pokrok v rozšifrování všech vodítek vedoucích k danému místu a proto začíná vybírat vhodné adepty na průzkum dané lokality. Tato mise není vhodná pro bojácné a nezkušené dobrodruhy, ale pokud se mise nebojíš, neváhej vyplnit přihlášku. 56 nejrychlejších dobrodruhů bude mít tu čest pomoci týmu archeologů s objevováním nových nepoznaných pokladů a zažije nová dobrodružství.

Letošní ročník tábora se vydáme po stopách Indiana Jones a vzhledem k tomu, že očekáváme o přihlášky velký zájem, přinášíme zde několik důležitých informací, které budete potřebovat.

Závěrečné hodnocení tábora:

Počasí nám letos opět vyšlo, i když druhou půlku tábora jsme se museli občas přiobléknout. Déšť se nám ale vyhnul téměř po celoud dobu tábora. Pro tento rok se nám podařilo sehnat poměrně hodně sponzorů, díky kterým jsme si mohli dovolit investovat do nových sportovních a dalších pomůcek a díky kterým jsme mohli vyplnit ještě lépe čas mezi celotáborovými aktivitami.

Zajímalo by mě, jak to bude příští rok, protože mít tábor plný po 3 hodinách od otevření přihlášek je mazec. Je to ale trošku i upozornění pro Vás – rodiče. Pokud opravdu chcete poslat Vaše děti na náš turnus, budete na to mít pouze několik málo chvil.

Ohledně personálního zabezpečení bych si přál, abychom příští rok jeli v co nejpodobnějším složení vedoucích a technických pracovníků tábora. Je skvělé, když všichni táhnou za jeden provaz a tábor to zase posouvá o další level dále. Děti, které s námi jezdí už několik let nám už odrůstají a připravují se také na svou roli v pozici vedoucích pracovníků. Na to se musím připravit, protože je nereálné, aby se počty vedoucích zvyšovaly. Už takhle jsme měli problém s tím, abychom všem vedoucím nabídli dostatek prostoru pro přespání.

Na celodenní výlet jsme se vydali do Chomutova (Rakovník je stále zavřený a v Plzni letos naplánovali technickou odstávku). Tento výlet se také povedl a pro další ročník budu mít velké dilema, zda se vydat do Chomutova, nebo do Rakovníka.

Letos byly i děti až podezřele hodné – nemuseli jsme je napomínat v jídelně kvůli hluku, nemuseli jsme řešit žádné vážnější porušování táborového řádu a pevně věřím, že si to všechny děti u nás na táboře užily. Minimálně podle táborové pošty, která nám byla doručována během tábora od dětí se tábor líbil.

Stojí i za zmínku vynikající spolupráce mezi námi a 4. turnusem vedeným Adélou Kaiserovou. Nejen, že jsme mezi sebou odkazovali děti, kterým nevyhovoval termín a nebo se do daného turnusu nevešly, ale také jsme díky částečně společné přípravě obou turnusů mohli oba tábory posunout na další metu. Třešničkou na dortu je vzájemná personální výpomoc, kde z každého tohoto turnusu je jeden člověk, který se zůsčastnil obou turnusů a vzájemné návštěvy ostaních mluví také za vše. Hrajeme si s myšlenkou uspořádat potáborové setkání ve stejný termín, kde bychom mohli udělat např. šátkovanou 1.turnus VS 4. turnus.

Ohledně vybavení tábora se letos táborníci mohli těšit na fungl nové podsady a spoustu dalšího nového vybavení.