2021 – Asterix a Obelix

3.turnus 2021

V roce 2021 jsme se vydali společně s Asterixem a Obelixem do země neznámé. Téma tábora totiž bylo ASTERIX A OBELIX V ZEMI NEZNÁMÉ.

Termín: 31.07.2021 – 14.08.2021

Úvod do příběhu:

Celé legie vojáků se snažily dobít jednu malou galskou vesnici, ale nikomu se to doposud nepodařilo. Může se zdát, že tato vesnička může být zcela bezvýznamná, ale opak je pravdou. Dějí se v ní totiž podivné věci a už jsem nejednou slyšel i pověru, že se tam prý vaří kouzelný nápoj, který má nadpozemské účinky.

Dokážete si představit, co všechno by šlo s tímto nápojem zvládnout? Mám v hlavě spoustu plánů, které se normálnímu smrtelníkovi můžou zdát nemožné, ale s pomocí kouzelného nápoje, členů galské vesnice a také vás, by splnění těchto plánů mohlo být reálné a v tu chvíli bych se stal známým na celém světě a lidstvo by z mých realizovaných plánů těžilo ještě dlouhé tisícovky let!

Pro tento účel sestavuji skupinu dobrovolníků, kteří mi s tímto nelehkým úkolem pomohou. Myslíš si, že jsi vhodným kandidátem? Pokud si na to troufáš, přihlas se 7.1., respektive 13.1. do mého týmu, abych věděl, s kým mohu od 31.7. do 14.8. 2021 počítat.

Popokatemis

Hodnocení tábora:

Během tohoto tábora nám pršelo asi nejvíc za celou historii, co La Ventu v naší partě děláme. Gumovky a pláštěnky proto byly hojně využívané pomůcky. Museli jsme proto trochu upravovat připravený program, ale i tak jsme stihli odehrát většinu připravených her a také úspěšně dokončit turnaj v ringu a pálkované.

Co se vylepšování tábora týkalo, zachovali jsme všechny předchozí vylepšení a do toho:

  • zaměřili jsme se na logistiku a skladování erárních věcí a pořídili jsme KLT přepravky
  • Na konci tábora děti v rámci Jarmarku mohli díky našim sponzorům zakoupit za táborové peníze krásné upomínkové předměty či sladkosti
  • Každý oddíl obdržel na konci dle umístění v celotáborové hře dort
  • Tématické rozdělení dětí do oddílů pomocí magických hrnečků, které dětem zůstaly v upomínku našeho tábora
  • Na táboře jsme po 2 letech opět přivítali externí program „Tonda obal“.
  • Pořidili jsme externí mikrofon a stabilizátor mobilu, aby byly video záběry co nejkvalitnější a byly slyšet dialogy během scének.
  • Zaměřili jsme se na aktuální hudbu na táborovou diskotéku a tu jsme přesunuli do jídelny, takže atmosféra byla neskutečná.
  • S dětmi jsme vyrobili a zakopali „časovou kapsli“, kterou máme v plánu po 10 letech vykopat a podívat se na to, co jsme v ní zachovali.
  • Měli jsme krásně zpracovaný bodovací mechanismus, takže každý oddíl viděl jasně, jak si vede v celotáborové hře.
  • Zavedli jsme noční pohádku, tentokrát jí hrály děti.
  • Rozšířili jsme arzenál společenských her pro volné chvíle během poleďnáků či dešťů.

V kuchyni nám během tohoto roku vystřídali Marušku duo Honza a Honza a nebojím se říct, že vysokou laťku od Marušky, co se chuti a kvality táborové kuchyně týká hravě dorovnali. Letos jsme se také vydali poprvé vykoupat se do řeky Střela, která teče nedaleko. Zavedli jsme také několik nových her, které byly hodnoceny velice pozitivně, takže se na jejich zařazení do táborového harmonogramu můžete těšit i následující ročníky.

Zároveň se nám ale začal projevovat zub času na některém našem erárním vybavení, takže už teď víme, že pro další ročník budeme muset investovat do několika obměn, aby vše klapalo jako na drátkách.

Tábor jsme si užili, špatně se zpětně hodnotí jaký tábor byl nejlepší, protože každý ročník měl něco do sebe a každý ročník nás v něčem posunul kupředu. Dle hodnocení tábora od dětí se nám ale vysokou laťku stále daří dodržovat a proto jsem rád, že tento ročník proběhl a už teď se těším na známé i nové tváře, které se k nám přidají během dalšího ročníku našeho tábora.

Pro více fotek se prosím podívejte do fotogalerie